Do it yourself or let the masters take care

Sa organizezi un eveniment nu este un lucru usor, iar cine a organizat cel putin o data stie ce inseamna munca din spate pe care petrecaretii nu o cunosc. Atunci cand vrei sa organizezi un eveniment trebuie sa iei in calcul foarte multe aspecte: bugetul, practicalitatea, mancarea, locatia, furnizorii etc. Iti setezi asteptarile in functie de munca pe care stii ca ai depus-o, dar la final ceilalti sunt cei care evalueaza rezultatul. Si desi stii cat ai muncit, nu de fiecare data poti sa multumesti pe toata lumea.

Entuziasmul de a organiza singur un eveniment este mare, iar subiectivismul isi face negresit loc. Mai ales daca nu ai experienta unei organizari de eveniment, in ciuda faptului ca ai facut o intreaga lista de necesare, la final iti vei da seama ca tot ai omis ceva.

De aceea cand vine vorba de evenimente speciale, este bine sa lasi profesionistii sa isi faca treaba. Ei au experienta necesara si stiu exact ce e de facut. Fiecare dintre noi este master la ceva: la munca de birou, la distractie, in vanzari etc. Astfel ca exista si masteri in evenimente. Acei profesionisti care se vor gandi la tot ceea ce nu te-ai gandit tu, si iti dai seama cat de necesar era lucrul acela si cat de simplu, dar nu te-ai fi gandit niciodata la asta. De aceea este bine sa  apelam la profesionisti. Acestia ne scapa de stresul in sine al organizarii evenimentului, ne salveaza timpul de a cauta furnizori, de a negocia cu ei si asa mai departe. Sunt multe aspectele cand vine vorba de organizarea unui eveniment.

In functie de motivul evenimentului, de invitati, de anotimp, trebuie luate in calcul foarte multe ,,to do-uri’’. In ciuda fapului ca vei cauta informatii despre cum sa organizezi un eveniment de success, iti vei da seama ca nu vei gasi altceva decat informatii generale, la care oricum te-ai fi gandit si tu. Dar mai sunt atatea alte detalii de luat in seama si de trecut in revista pentru ca evenimentul sa fie unul de success. De exemplu, in febra pregatirilor tale, te-ai fi gandit vreodata ca un cutit trebuie sa fie in partea dreapta, cu lama indreptata spre farfurie. De cate ori cand ai mers la un restaurant ai acordat atentie acestui detaliu? Ei bine, un profesionist va stii aceste mici detalii care fac diferenta. Chiar daca invitatii nu vor acorda poate atentie acestor detalii marunte si de finete, tu vei stii la final ca totul a fost perfect si fara de cusur. Stiai ca aranjementele florale nu trebuie sa lipseasca de pe masa la un eveniment, dar acestea trebuie sa fie adaptate la anotimpul de afara, dar si la temperatura dinauntru, la cromatica localului, dar si la tematica evenimentului? Probabil ca stiai aceste lucruri, dar te-ai gandi la ele daca ar trebui sa organizezi un eveniment.

Ar pune in aplicare, pentru ca un profesionist practic asta face si nu ii va putea scapa nimic.

Astfel ca atunci cand stii ca urmeaza sa planifici un eveniment, lasa munca anevoioasa si obositoare profesionistilor, iar tu lasa-te purtat intr-un decor de vis si fii pregatit doar pentru distractie. La final toata lumea te va felicita pentru priceperea ta de a organiza evenimente, iar un profesionist va stii mereu sa dea un pas in spate si sa te lase sa te bucuri de toate aplauzele.

Leave a Reply

made with SquareIT